...
In contact dankzij VDK

4G/5G routers

Mobiele internet oplossingen

Internet heeft de afgelopen decennia een enorme ontwikkeling doorgemaakt en de technologieën die het mogelijk maken worden steeds geavanceerder. Momenteel is 4G de standaardtechnologie voor mobiel internet, maar de opkomst van 5G belooft nog snellere en betrouwbaardere connectiviteit. In dit artikel zullen we de verschillen tussen 4G en 5G bespreken en wat de toekomst kan brengen voor mobiele connectiviteit.

Wat is 4G?

4G staat voor de vierde generatie mobiele communicatietechnologie en is de opvolger van 3G. Het werd geïntroduceerd in 2010 en biedt snelheden tot 100 Mbps, afhankelijk van het netwerk. 4G is ontworpen om gegevensverkeer te ondersteunen, zoals video- en audiostreaming, online gamen en andere intensieve applicaties die veel bandbreedte vereisen.

Het 4G-netwerk maakt gebruik van twee belangrijke technologieën: LTE (Long-Term Evolution) en WiMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Access). LTE is de meest gebruikte technologie in de wereld en biedt hogere snelheden dan WiMAX.

Neem contact met ons op voor meer informatie of advies wanneer je mobilofoon- of portofoonaccessoires wilt kopen.

Wat is 5G?

5G staat voor de vijfde generatie mobiele communicatietechnologie en biedt snelheden tot wel 20 Gbps. Het is een belangrijke technologie voor het ondersteunen van toekomstige mobiele toepassingen, zoals zelfrijdende auto’s, slimme steden en de uitbreiding van het Internet of Things (IoT). 5G maakt gebruik van verschillende technologieën, zoals millimetergolf, sub-6 GHz, Massive MIMO en beamforming.

Een belangrijk verschil tussen 5G en 4G is de snelheid. 5G belooft snelheden tot wel 100 keer sneller dan 4G. Het is ook ontworpen om meer apparaten tegelijkertijd te ondersteunen, met een lagere latentie en betere betrouwbaarheid. Dit betekent dat het 5G-netwerk beter in staat zal zijn om de enorme hoeveelheid gegevens te verwerken die in de toekomstige toepassingen van het IoT worden gegenereerd.

VDK Mobiele internet oplosingen

VDK heeft ervoor gekozen om partner te worden met Cradlepoint  de Cradlepoint producten zijn eenvoudig in te zetten. Zodra het device aankomt kan er een simkaart in en werkt het systeem. Dit heet Zero-Touch Deployment. De klant wordt ontzorgt en heeft op een eenvoudige wijze een fast ethernet internet verbinding.